Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében!

A megvalósított program támogatója:


https://cdn.kormany.hu/uploads/media/b/b1/b11/b117857b01ecc200e15b420b54cc459cd2af4c8d_fhd_1920_w7h6.jpgProjekt megnevezése: Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021.) című kiíráson nyertes FCA-KP-1-2021/1-001270 számú „Tűzoltó szertár környékének felújítása” projekt
Megrendelő neve:         Tűzoltó Egyesület Rábacsanak
Megrendelő címe:         9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 14.
Pályázati azonosító:     FCA-KP-1-2021/1-001270
Elnyert támogatás összege: 4.346.500,- Ft
Támogatás éve:         2021.

Támogatás rövid leírása:
-    a tűzoltó szertár bejáratának térkövezése, szertár környékén parkoló és út térkövezés,
-    megvalósult térkövezés területe 220 m2,
-    a szertár környékén kisebb zöld területek kialakítása, füvesítés, diszfák ültetése,
-    anyagköltség: 2.730.000,- Ft, munkadíj: 1.616.500,- Ft. 

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (2020)

Pályázati konstrukció: MFP/3221/2020  „ÖTE Rábacsanak Eszközfejlesztés”

Projekt azonosítószáma: FCA-KP-1-2021/1-001270

Kedvezményezett neve: Tűzoltó Egyesület Rábacsanak

Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u.14

Projekt célja és tartalma:

A projekt célja az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települések „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása”. A pályázatunk célja, hogy az egyesületünk beavatkozásait hatékonyabbá és rugalmasabbá tudjuk tenni, függetlenítsük magunkat a vízforrásoktól. Jelenleg nem rendelkezik az egyesületünk vízszállításra alkalmas járművel. A pályázaton beszereztünk egy magasnyomású mosó/oltó berendezést 30 méteres magasnyomású tömlővel. Ennek a rendszernek a nagy előnye, hogy viszonylag kis vízfelhasználással hatékonyan tud beavatkozni tűz esetén. A rendszerhez készíttettünk egy műanyag tartályt, amibe 250 liter víz belefér, ezzel a vízmennyiséggel kb. 12-15 percig tudunk beavatkozni, ami elég egy kisebb tűz megfékezéséhez, vagy le tudjuk lassítani egy nagyobb tűz terjedését, míg a hivatásos egységek kiérnek. Ezzel a komplett rendszerrel vízforrástól függetlenül tudunk beavatkozni!  A pályázat másik eleme, egy feszítő-vágó berendezés beszerzése volt. Mivel egyre nagyobb a forgalom a közútjainkon, úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet a 86-os főút melletti településünkön egy ilyen eszköz. A feszítő-vágó berendezést már beépítettünk a magasnyomású oltórendszer mellé.

Ezzel a két eszközzel tovább növeljük a lakosság biztonság érzetét és az egyesületünk iránti megbecsülést.

Projekt zárása: 2021.12.31.

 
 
Pályázati konstrukció: MFP-HOR/2019 „Orvosi rendelő”
 
Projekt azonosítószáma: 3007202044
 
Kedvezményezett neve: Rábacsanak Község Önkormányzat
 
Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 43.
 
Elnyert támogatás: 29.999.998 Ft
 
Támogatás intenzitása: 100%
 
Projekt célja és tartalma:
A projekt keretében az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok tulajdonában lévő egészségügyi intézmények infrastrukturális fejlesztésének támogatása valósulhat meg. A pályázat célja a mai igényeknek megfelelő, korszerű és esztétikus orvosi rendelő kialakítása. A megvalósuló fejlesztés által a falukép és a falu környezeti állapota jelentősen javul, amely a rábacsanaki lakosság egészét érinti.
Az orvosi rendelőnek helyet adó épület négyzet alaprajzú, sátortetővel fedett, hagyományos technológiával épült. Az épületben felnőtt és gyermek alapellátási rendelő működik. Jelen felújítás során az épületen kívül az akadálymentesség javítása, a bejárati lépcsők és az előtetők cseréje, a homlokzat és a födém hőszigetelése, külső nyílászárók teljes cseréje, belül teljes burkolatcsere történik. A kémények a padlástérig vissza lesznek bontva. A belső falfelületek diszperziós festéssel lesznek ellátva. Az épület szerkezetei jelenleg nem hőszigeteltek. A felújítás során a födémre 20 cm kőzetgyapot szigetelés kerül fektetésre. A homlokzat 15 cm vastagságban H80 homlokzati szigetelőlemezből, ragasztással és dübelezéssel rögzítve készül. A meglévő fa homlokzati nyílászárók elbontásra kerülnek, helyettük 5 kamrás hőhídmentes 3 rétegű lágyfém bevonatos üveggel ellátott műanyag ablakok és félig üveges bejárati ajtók kerülnek elhelyezésre. Az épület körüli udvari járda leromlott állapotú ezért az a felújítás során elbontásra kerül és az utcán és az épület mellett 79,6 m² térkő burkolat készül.
A pályázat fontos további hozadéka, hogy a lakosság életminősége és népességmegtartó ereje fokozódik, valamint a rendezettebb faluképnek köszönhetően vonzóbbá válik a település a beköltöző családok számára.
 
Projekt zárása: 2021. január 31.

 

Pályázati konstrukció:MFP-FFT/2019 „Temető fejlesztése”

Projekt azonosítószáma: 3020393644

Kedvezményezett neve:Rábacsanak Község Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 43.

Elnyert támogatás:4.921.684 Ft

Támogatás intenzitása:100%

Projektcélja és tartalma:

A projekt keretében az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésének támogatása. A pályázat célja a települési önkormányzat számára a vidéki temető állapotának javítása, felújítása, valamint a működési nehézségek megoldása. A felhívás keretében az önkormányzati tulajdonban lévő temető infrastrukturális fejlesztését segítő egyéb beruházás azon belül is a temetkezési helyek közvetlen környezetének megújítása megvalósítását tervezte Rábacsanak Község Önkormányzata. A pályázat célja a mai igényeknek megfelelő, korszerű és esztétikus kerítés kialakítása a meglévő, rossz állapotú kerítés helyett. A megvalósuló fejlesztés által a falukép és a falu környezeti állapota jelentősen javul, amely a rábacsanaki lakosság egészét érinti. A projekt segítséget nyújt az önkormányzat tulajdonában lévő temető tekintetében a nagy terhet jelentő kötelező önkormányzati feladatok ellátásának biztosításához, a feladat ellátásához. A pályázat fontos további hozadéka, hogy a lakosság életminősége és népességmegtartó ereje fokozódik, valamint a rendezettebb faluképnek köszönhetően vonzóbbá válik a település a beköltöző családok számára.

Projekt zárása:2020. június 30.


 

 
Go to top