Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében!

Magyar Falu Program

Pályázati konstrukció: MFP-HOR/2019 „Orvosi rendelő”
 
Projekt azonosítószáma: 3007202044
 
Kedvezményezett neve: Rábacsanak Község Önkormányzat
 
Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 43.
 
Elnyert támogatás: 29.999.998 Ft
 
Támogatás intenzitása: 100%
 
Projekt célja és tartalma:
A projekt keretében az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok tulajdonában lévő egészségügyi intézmények infrastrukturális fejlesztésének támogatása valósulhat meg. A pályázat célja a mai igényeknek megfelelő, korszerű és esztétikus orvosi rendelő kialakítása. A megvalósuló fejlesztés által a falukép és a falu környezeti állapota jelentősen javul, amely a rábacsanaki lakosság egészét érinti.
Az orvosi rendelőnek helyet adó épület négyzet alaprajzú, sátortetővel fedett, hagyományos technológiával épült. Az épületben felnőtt és gyermek alapellátási rendelő működik. Jelen felújítás során az épületen kívül az akadálymentesség javítása, a bejárati lépcsők és az előtetők cseréje, a homlokzat és a födém hőszigetelése, külső nyílászárók teljes cseréje, belül teljes burkolatcsere történik. A kémények a padlástérig vissza lesznek bontva. A belső falfelületek diszperziós festéssel lesznek ellátva. Az épület szerkezetei jelenleg nem hőszigeteltek. A felújítás során a födémre 20 cm kőzetgyapot szigetelés kerül fektetésre. A homlokzat 15 cm vastagságban H80 homlokzati szigetelőlemezből, ragasztással és dübelezéssel rögzítve készül. A meglévő fa homlokzati nyílászárók elbontásra kerülnek, helyettük 5 kamrás hőhídmentes 3 rétegű lágyfém bevonatos üveggel ellátott műanyag ablakok és félig üveges bejárati ajtók kerülnek elhelyezésre. Az épület körüli udvari járda leromlott állapotú ezért az a felújítás során elbontásra kerül és az utcán és az épület mellett 79,6 m² térkő burkolat készül.
A pályázat fontos további hozadéka, hogy a lakosság életminősége és népességmegtartó ereje fokozódik, valamint a rendezettebb faluképnek köszönhetően vonzóbbá válik a település a beköltöző családok számára.
 
Projekt zárása: 2021. január 31.

 

 

 

Pályázati konstrukció:MFP-FFT/2019 „Temető fejlesztése”

Projekt azonosítószáma: 3020393644

Kedvezményezett neve:Rábacsanak Község Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 43.

Elnyert támogatás:4.921.684 Ft

Támogatás intenzitása:100%

Projektcélja és tartalma:

A projekt keretében az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésének támogatása. A pályázat célja a települési önkormányzat számára a vidéki temető állapotának javítása, felújítása, valamint a működési nehézségek megoldása. A felhívás keretében az önkormányzati tulajdonban lévő temető infrastrukturális fejlesztését segítő egyéb beruházás azon belül is a temetkezési helyek közvetlen környezetének megújítása megvalósítását tervezte Rábacsanak Község Önkormányzata. A pályázat célja a mai igényeknek megfelelő, korszerű és esztétikus kerítés kialakítása a meglévő, rossz állapotú kerítés helyett. A megvalósuló fejlesztés által a falukép és a falu környezeti állapota jelentősen javul, amely a rábacsanaki lakosság egészét érinti. A projekt segítséget nyújt az önkormányzat tulajdonában lévő temető tekintetében a nagy terhet jelentő kötelező önkormányzati feladatok ellátásának biztosításához, a feladat ellátásához. A pályázat fontos további hozadéka, hogy a lakosság életminősége és népességmegtartó ereje fokozódik, valamint a rendezettebb faluképnek köszönhetően vonzóbbá válik a település a beköltöző családok számára.

Projekt zárása:2020. június 30.


 

 
Go to top