Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében!

Választási iroda:

Vezető: Funtek János jegyző

9317 Szany, Kossuth u. 5.
06-96/533022
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Választási bizottság:


 

 

Feltöltés alatt!

.

Önkormányzati Elektronikus Ügyintézés (ASP)

Önkormányzati Elektronikus Ügyintézés

Rábacsanak Község Önkormányzata a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01271 azonosító számú „Szany Nagyközség Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása” című projekt keretein belül 2018. január 1-től kapcsolódott az ASP elektronikus ügyintézési szolgáltatás rendszeréhez és ennek segítségével elektronikus ügyintézési szolgáltatást nyújtunk az állampolgárok és a vállalkozások felé. Az önkormányzati hivatali portál felületen az alábbi ágazati ügyekben van lehetőség elektronikus ügy indítására:

  • Adóügy;
  • Általános vagy egyéb igazgatási ügyek;
  • Anyakönyvi ügyek;
  • Hagyaték;
  • Ipar-kereskedelem;
  • Szociális ügyek;
  • Településüzemeltetési, vagyonkezelési ügyek.

Az ELÜGY – ASP Portálohp.asp.lgov.hu a kék színnel kiemelt szövegre kattintva érhető el.
Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás (ügyfélkapu), ennek hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.

Elektronikus ügyintézés

Önkormányzati Hivatali Portál - ELÜGY

Az Önkormányzati Hivatali Portál (ELÜGY) természetes és jogi személyek számára biztosít elektronikus ügyintézési lehetőséget.

A Portál elérhető a következő linken: https://ohp.asp.lgov.hu

Az elektronikus ügyintézés elektronikus azonosításhoz (ügyfélkapu, cégkapu) kötött!

A felületen ki kell választani Rábacsanak Község Önkormányzatát, majd a következő funkciók vehetők igénybe:

Adóegyenleg lekérdezés: Az ügyfél lekérheti adott településhez tartozó helyi adó egyenlegét. Az egyenleg lekérdezéséhez a felhasználónak a KAÜ-s azonosítás után meg kell adnia az adóazonosító jelét, vagy adószámát is. Azonosítás után a felhasználó lekérdezheti az adott önkormányzati adóhatóságnál fennálló személyes adóegyenlegét, vagy képviseleti joggal felruházott személyként azon (természetes vagy jogi) személyek egyenlegét, amelyekkel kapcsolatban az önkormányzatnál jogosult eljárni.

Ügykövetés: A bejelentkezett felhasználók lekérdezhetik az általuk az ASP Önkormányzati Hivatali Portál felületén elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyek státuszát is. Az alkalmazás lehetőséget biztosít az ügyfelek számára az ügyintézési folyamat interneten keresztüli nyomon követésére.

Ügyindítás: Az ügyfelek számára nyújtott ügyintézési szolgáltatások köre településenként eltérhet! Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére. A címzett önkormányzat iratkezelője érkezteti a benyújtott űrlapot és iktatás után bekerül a megfelelő szakrendszerbe vagy eljut az ügyintézőhöz. Jelenleg az önkormányzat adó, ipar-, és kereskedelmi, hagyatéki leltár, birtokvédelmi, anyakönyvi és szociális ügyei támogatottak szakrendszeri fejlesztésekkel az önkormányzati ASP rendszeren keresztül, de az ún. e-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen ezen kívüli ügy elektronikusan indítható. Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás, ennek hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.

Amennyiben nem találnak az adott ügyhöz kapcsolódó strukturált űrlapot, az e-Papír szolgáltatáson keresztül tudnak ügyet indítani.

Az e-Papír szolgáltatás itt érhető el: https://epapir.gov.hu/

Böngészőprogram, internet hozzáférés

Az oldal megtekintéséhez böngészőprogram (Internet Explorer, Chrome, Firefox stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli.

Az ELÜGY Portálon elérhető Rábacsanak Község Önkormányzata részére megszemélyesített űrlapok száma folyamatosan bővülni fog. Az űrlapok aktualizálása, javítása is folyamatos.

Országos Főállatorvos 1/2017. sz. határozata

 

 

A megvalósított program támogatója:


https://cdn.kormany.hu/uploads/media/b/b1/b11/b117857b01ecc200e15b420b54cc459cd2af4c8d_fhd_1920_w7h6.jpgProjekt megnevezése: Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021.) című kiíráson nyertes FCA-KP-1-2021/1-001270 számú „Tűzoltó szertár környékének felújítása” projekt
Megrendelő neve:         Tűzoltó Egyesület Rábacsanak
Megrendelő címe:         9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 14.
Pályázati azonosító:     FCA-KP-1-2021/1-001270
Elnyert támogatás összege: 4.346.500,- Ft
Támogatás éve:         2021.

Támogatás rövid leírása:
-    a tűzoltó szertár bejáratának térkövezése, szertár környékén parkoló és út térkövezés,
-    megvalósult térkövezés területe 220 m2,
-    a szertár környékén kisebb zöld területek kialakítása, füvesítés, diszfák ültetése,
-    anyagköltség: 2.730.000,- Ft, munkadíj: 1.616.500,- Ft. 

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (2020)

Pályázati konstrukció: MFP/3221/2020  „ÖTE Rábacsanak Eszközfejlesztés”

Projekt azonosítószáma: FCA-KP-1-2021/1-001270

Kedvezményezett neve: Tűzoltó Egyesület Rábacsanak

Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u.14

Projekt célja és tartalma:

A projekt célja az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települések „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása”. A pályázatunk célja, hogy az egyesületünk beavatkozásait hatékonyabbá és rugalmasabbá tudjuk tenni, függetlenítsük magunkat a vízforrásoktól. Jelenleg nem rendelkezik az egyesületünk vízszállításra alkalmas járművel. A pályázaton beszereztünk egy magasnyomású mosó/oltó berendezést 30 méteres magasnyomású tömlővel. Ennek a rendszernek a nagy előnye, hogy viszonylag kis vízfelhasználással hatékonyan tud beavatkozni tűz esetén. A rendszerhez készíttettünk egy műanyag tartályt, amibe 250 liter víz belefér, ezzel a vízmennyiséggel kb. 12-15 percig tudunk beavatkozni, ami elég egy kisebb tűz megfékezéséhez, vagy le tudjuk lassítani egy nagyobb tűz terjedését, míg a hivatásos egységek kiérnek. Ezzel a komplett rendszerrel vízforrástól függetlenül tudunk beavatkozni!  A pályázat másik eleme, egy feszítő-vágó berendezés beszerzése volt. Mivel egyre nagyobb a forgalom a közútjainkon, úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet a 86-os főút melletti településünkön egy ilyen eszköz. A feszítő-vágó berendezést már beépítettünk a magasnyomású oltórendszer mellé.

Ezzel a két eszközzel tovább növeljük a lakosság biztonság érzetét és az egyesületünk iránti megbecsülést.

Projekt zárása: 2021.12.31.

 
 
Pályázati konstrukció: MFP-HOR/2019 „Orvosi rendelő”
 
Projekt azonosítószáma: 3007202044
 
Kedvezményezett neve: Rábacsanak Község Önkormányzat
 
Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 43.
 
Elnyert támogatás: 29.999.998 Ft
 
Támogatás intenzitása: 100%
 
Projekt célja és tartalma:
A projekt keretében az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok tulajdonában lévő egészségügyi intézmények infrastrukturális fejlesztésének támogatása valósulhat meg. A pályázat célja a mai igényeknek megfelelő, korszerű és esztétikus orvosi rendelő kialakítása. A megvalósuló fejlesztés által a falukép és a falu környezeti állapota jelentősen javul, amely a rábacsanaki lakosság egészét érinti.
Az orvosi rendelőnek helyet adó épület négyzet alaprajzú, sátortetővel fedett, hagyományos technológiával épült. Az épületben felnőtt és gyermek alapellátási rendelő működik. Jelen felújítás során az épületen kívül az akadálymentesség javítása, a bejárati lépcsők és az előtetők cseréje, a homlokzat és a födém hőszigetelése, külső nyílászárók teljes cseréje, belül teljes burkolatcsere történik. A kémények a padlástérig vissza lesznek bontva. A belső falfelületek diszperziós festéssel lesznek ellátva. Az épület szerkezetei jelenleg nem hőszigeteltek. A felújítás során a födémre 20 cm kőzetgyapot szigetelés kerül fektetésre. A homlokzat 15 cm vastagságban H80 homlokzati szigetelőlemezből, ragasztással és dübelezéssel rögzítve készül. A meglévő fa homlokzati nyílászárók elbontásra kerülnek, helyettük 5 kamrás hőhídmentes 3 rétegű lágyfém bevonatos üveggel ellátott műanyag ablakok és félig üveges bejárati ajtók kerülnek elhelyezésre. Az épület körüli udvari járda leromlott állapotú ezért az a felújítás során elbontásra kerül és az utcán és az épület mellett 79,6 m² térkő burkolat készül.
A pályázat fontos további hozadéka, hogy a lakosság életminősége és népességmegtartó ereje fokozódik, valamint a rendezettebb faluképnek köszönhetően vonzóbbá válik a település a beköltöző családok számára.
 
Projekt zárása: 2021. január 31.

 

Pályázati konstrukció:MFP-FFT/2019 „Temető fejlesztése”

Projekt azonosítószáma: 3020393644

Kedvezményezett neve:Rábacsanak Község Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 43.

Elnyert támogatás:4.921.684 Ft

Támogatás intenzitása:100%

Projektcélja és tartalma:

A projekt keretében az 5000 fő, és az alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésének támogatása. A pályázat célja a települési önkormányzat számára a vidéki temető állapotának javítása, felújítása, valamint a működési nehézségek megoldása. A felhívás keretében az önkormányzati tulajdonban lévő temető infrastrukturális fejlesztését segítő egyéb beruházás azon belül is a temetkezési helyek közvetlen környezetének megújítása megvalósítását tervezte Rábacsanak Község Önkormányzata. A pályázat célja a mai igényeknek megfelelő, korszerű és esztétikus kerítés kialakítása a meglévő, rossz állapotú kerítés helyett. A megvalósuló fejlesztés által a falukép és a falu környezeti állapota jelentősen javul, amely a rábacsanaki lakosság egészét érinti. A projekt segítséget nyújt az önkormányzat tulajdonában lévő temető tekintetében a nagy terhet jelentő kötelező önkormányzati feladatok ellátásának biztosításához, a feladat ellátásához. A pályázat fontos további hozadéka, hogy a lakosság életminősége és népességmegtartó ereje fokozódik, valamint a rendezettebb faluképnek köszönhetően vonzóbbá válik a település a beköltöző családok számára.

Projekt zárása:2020. június 30.


 

 

 

FELHÍVÁS

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok.

Aki szeretne a 2022-es népszámlálás sikeres lebonyolításában részt venni és megfelel, illetve vállalja az alábbiakat jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezés Funtek János jegyzőnél munkaidőben.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 5.

A számlálóbiztosi munkára jelentkező nagykorú, cselekvőképes személyeknek az alábbiakkal kell rendelkezniük:

• saját eszközzel és interneteléréssel a felkészüléshez: rendelkezik olyan informatikai eszközzel, amelyen meg tudja tekinteni az e-learning-tananyagot és vizsgázni tud (PC, laptop, tablet, stb.);

• elektronikus és telefonos elérhetőséggel: a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekben rendelkezik mobiltelefonnal és e-mail-címmel (ehhez külön költségkeret áll rendelkezésre);

 

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk, aki megfelel az alábbiaknak:

• legalább középfokú végzettséggel rendelkezik;

• vállalja, hogy az adatfelvétel ideje alatt a KSH-n kívül más szervezet vagy személy részére az érintett címek és személyek esetében adatgyűjtést, valamint kereskedelmi ügynöki tevékenységet nem végez, illetve a sajtónak csak a KSH előzetes engedélyével nyilatkozhat;

• rendelkezik legalább alapvető vagy felhasználó szintű számítógépes ismerettel, illetve jártas érintőképernyős készülékek használatában;

• vállalja a számlálóbiztosi munkával járó napi folyamatos munkavégzést és a jelentős fizikai, szellemi igénybevételt;

• vállalja a felkészülés során az új ismeretek önálló elsajátítását, és a vizsgázást;

• érthető, helyes beszéd, jó fogalmazókészség;

• kapcsolatteremtő és kommunikációs készség;

• vállalja, hogy a kapott válaszokat bizalmasan kezeli, nem él vissza velük, nem adja át, nem mutatja meg harmadik személynek;

• az összeírási területen, településen helyismerettel rendelkezik, jól tájékozódik;

• rugalmas időbeosztással és állandó elérhetőséggel (mobiltelefon, e-mail-elérhetőséggel) rendelkezik az adatfelvétel időszakában;

• tudomásul veszi, hogy személyes adatait a KSH az általa működtetett informatikai rendszerben rögzíti és a Call Centerbe érkező megkeresés esetén az érintett adatszolgáltatónak megadja;

A számlálóbiztos főbb feladatai a következők:

• otthoni felkészülés keretében a szükséges alapismeretek, segédanyagok elsajátítása és elektronikus vizsga elvégzése;

• az adatfelvétel kezdete előtt az összeíráshoz szükséges a KSH által biztosított elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, a számlálóbiztosi igazolvány, az összeíráshoz kapcsolódó nyomtatványok és segédanyagok átvétele;

• a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése;

• folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban;

• folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval, rendszeres beszámoló a terepen tapasztaltakról;

• megtagadások, rendkívüli esetek azonnali jelentése a felülvizsgálónak;

• az adatfelvétel befejezését követően az összeírásra használt elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, számlálóbiztosi igazolvány, címjegyzék, egyéb nyomtatvány, illetve papíralapú jegyzet leadása.

 

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít.

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a https://www.ksh.hu/nepszamlalas2022oldalon.

 

 

                                                                       Funtek János

                                                                           jegyző       

 

 

A megvalósított program támogatója:


https://cdn.kormany.hu/uploads/media/b/b1/b11/b117857b01ecc200e15b420b54cc459cd2af4c8d_fhd_1920_w7h6.jpg

Projekt megnevezése: Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021.) című kiíráson nyertes FCA-KP-1-2021/1-001270 számú „Tűzoltó szertár környékének felújítása” projekt
Megrendelő neve:         Tűzoltó Egyesület Rábacsanak
Megrendelő címe:         9313 Rábacsanak, Hunyadi u. 14.
Pályázati azonosító:     FCA-KP-1-2021/1-001270
Elnyert támogatás összege: 4.346.500,- Ft
Támogatás éve:         2021.

Támogatás rövid leírása:
-    a tűzoltó szertár bejáratának térkövezése, szertár környékén parkoló és út térkövezés,
-    megvalósult térkövezés területe 220 m2,
-    a szertár környékén kisebb zöld területek kialakítása, füvesítés, diszfák ültetése,
-    anyagköltség: 2.730.000,- Ft, munkadíj: 1.616.500,- Ft.

 
Go to top